16 Ekim 2010 Cumartesi

Limonlu cupcake/popover




Cupcakeleri çok seviyorum! Özellikle limonlu ve aşırı tatlı değillerse. Tabi popover kalıbıyla yapılmış bir tatlıya cupcake denebilirse. Tatlı bir popover gibi daha çok. İsmi ne olursa olsun, çok şirin ve lezzetliler.



4 cm derinliğinde 12 cupcake için:

Kek:
*225gr şeker
*110gr tereyağı
*2 büyük yumurta
*275gr un
*2 yemek kaşığı limon suyu
*1 yemek kaşığı krema
*1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
*90ml süt
*(Yarım çay kaşığı kabartma tozu)

Krema:

*100gr tereyağı
*450gr pudra şekeri
*2 yemek kaşığı limon suyu
*2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Fırını 180°C'ye ayarlayın
  • Tereyağını şekerle birlikte çırpın, yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin
  • Krema, limon suyu ve sütü ayrı bir kapta karıştırın, bu karışıma unu ve yağ karışımını ekleyim
  • İsteğe göre biraz kabartma tozunu eklerseniz kekleriniz benimki gibi kabarık olacaktır, düz olup da üzerinde bolca krema olan bir keki tercih ediyorsanız hiç kabartma tozu eklemeyin
  • En son limon kabuğu rendesini ekleyip çırpın
  • Karışım içine daldırıp çıkarttığınız bir kaşıktan yavaşça akıyorsa doğru kıvamdadır, daha katı veya cıvıksa daha fazla un veya süt ekleyerek dengeleyin
  • İçine kağıtlar yerleştirdiğiniz veya yağladığınız cupcake kalıpları içinde, 25dk veya üzerleri kahverengileşmeye başlayana kadar pişirin
----------------------------------------------------
  • Kremayı hazırlamak için, tereyağı, pudra şekeri, limon suyu ve limon kabuğu rendesini çırpın, soğumaya bırakın. Daha hafif bir krema için tereyağını azaltıp çiğ krema ekleyebilir, veya kremşanti kullanabilirsiniz.
Soğuyan kekleri krema ile süsleyin, vaktiniz varsa üzerlerine başka dekorasyonlar da yapabilirsiniz :) Ne kadar süs, o kadar sevimli bir cupcake.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder