7 Ağustos 2010 Cumartesi

Çikolatalı Türk Kahvesi


Hazırlanışı:
  • Kullanacağınız fincan sayısına göre ölçtüğünüz suya her fincan için bir parça çikolata ekleyin. Küçük parçalara ayırdığınız çikolataları en kısık ateşte, biraz eriyene kadar karıştırın.
  • Bunu yeterince hızlı yaparsanız su pek ısınmadan çikolatalarınız büyük oranda suya karışmış olacaktır. Her fincan için iki silme tatlı kaşığı kahve ekleyin, ve karıştırmadan köpürene kadar en kısık ateşte pişirin. Kahveniz köpürdükten sonra köpüğü fincanlara aktarın ve bir taşımlık daha pişirin. Geri kalan kahveyi de fincanlara aktarın. Bunu yaparken biraz yukarıdan dökerseniz köpüğün azalmasını engeleyebilirsiniz.
  • Soğuk su, lokum veya çikolatayla servis yapın.
Çikolatanın içindeki kakao oranı arttıkça kahvenin köpürmesi zorlaşacağı için %60 bitter kıvamında bir çikolata uygun olacaktır. Köpüğün azalmasını engellemek için bir püf noktası daha: Kahveyi hazırlamadan önce fincanları ısıtın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder