6 Mayıs 2010 Perşembe

Bademli Kurabiye



İşte önceden hamurunu buzluğa atıp misafir geleceği zaman hızla pişirebileceğiniz, yemesi çok zevkli bir kurabiye tarifi. Arp şeklinde kurabiyeleri de genelde bu hamur ile yapıyor, daha sonra üzerlerini süslüyorum.


Malzemeler:

1/2 kg un
1/2 bardak toz şeker
125 gr tereyağı
2 yumurta
1 1/2 bardak toz badem
1/4 çay kaşığı saf vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şekilli kurabiye kalıpları

Hazırlanışı


  • Unu eleyin, kabartma tozu, vanilya ve bademi ekleyip karıştırın. Önceden yumuşaması için dışarıda bıraktığınız tereyağını katı karışıma ekleyip biraz daha karıştırın. Başka bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, bunu da kuru malzemelere ekledikten sonra hamurunuzu yoğurun.
  • Daha kolay şekil verebilmek için 20dk buz dolabında dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru 4mm kalınlığında açın, ve kalıplarla keserek şekil verin. Önceden 180 ºC'ye ısıtılmış fırında 5dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.
Toz bademi aktar ve baharatçılardan hazır olarak alabilir veya sıcak suda beklettikten sonra soyduğunuz bademleri havanda döverek veya kahve öğütücüsünden geçirerek toz hale getirebilirsiniz. Saf vanilyanız yoksa vanilin de koyabilirsiniz ancak vanilin; vanilya, şeker gibi başka şeylerin karşımı olduğu için miktarı değiştirmeniz gerekecektir.
Kurabiye kalıbınız yoksa şişe kapakları, çay tabaklarının kenarları ve evde bulunabilecek hemen her şeyle hamurunuzu kesebilirsiniz, ancak kurabiyeler büyüdükçe pişirme süresini de biraz arttırmanız gerekmektedir.
Yine hamurunuzun kalınlığına bağlı olarak pişirme süresi 3dkya inebilir, 10dk ya kadar çıkabilir. Fırından çıkarttığınızda biraz yumuşak olmalılar, kuruyunca sertleşecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder