25 Mayıs 2010 Salı

Annie’nin kolay zencefilli kurabiye tarifi




Bu tarifi, başarısız zencefilli kurabiye denemelerimden sonra imdadıma yetişen hocam Annie’den aldım. Oldukça yumuşak oluyorlar, eğer daha sert bir kurabiye istiyorsanız daha uzun süre pişirebilirsiniz. Yalnız kurabiyelerin soğuyunca sertleşeceğini unutmayın, kurabiyelerinizi sert yapacağım diye yakmayın. Başka baharatlar da deneyebilirsiniz; ben zencefili azaltıp karanfil, muskat ve daha çok tarçın koydum. Süslemek için kristal şekeri bulamasanız normal esmer şeker de deneyebilirsiniz ancak bu kurabiyenin içinde kayboluyor. Pudra şekeri veya tarçın serperek de süsleyebilirsiniz.



2 düzine kurabiye için:
2 Bardak un
2 Çay kaşığı karbonat
1 Yumurta
1 Bardak esmer şeker
½ Bardak sıvı yağ
1/3 Bardak pekmez
3 Çay kaşığı zencefil
1 Çay kaşığı tarçın
½ Çay kaşığı yenibahar
½ Çay kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı su
Süslemek için işlenmemiş esmer şeker
  • Önceden fırını 180°C’ye ayarlayın ve tepsiye yağlı fırın kağıdı serin.
  • Bir kapta un, karbonat, tuz ve baharatları karıştırın. Başka bir kapta yağ ve şekeri iyice çırptıktan sonra, yumurta, su ve pekmezi ekleyin. Un karışımını bu kaba aktarıp karıştırın.
  • Hazırladığınız hamuru 4 parçaya ayırıp buzdolabında (daha hızlı soğuması için kısa süre buzlukta da olabilir) bekletin.
    Soğuyan hamurları 6 parçaya ayırıp yuvarlayın ve üzerlerini işlenmemiş esmer şeker kristalleriyle süsleyin.
  • Kurabiyeleri tepsiye yerleştirirken boşluk bırakmayı unutmayın, pişerken yayılacaklardır. Yaklaşık 8dk veya kurabiyelerin üzerinde çatlaklar oluşup kahverengileşmeye başlayana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder