12 Temmuz 2010 Pazartesi

Domates Çorbası

Bu sabah hiç kahvaltı hazırlayasım yoktu, ben de dolaptaki domatesleri değerlendireyim dedim. İdeal bir kahvaltı değil belki ama öğlen yemeğiniz olabilir. Artan çorbayı da iyice kaynatıp köfte sosu olarak kullandım.


Tek kişilik bir çorba için
Malzemeler:

3 büyük domates
1 Kırmızı biber
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 sap taze soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Fesleğen
Kekik
Tuz
Karabiber

Süslemek için:
Tereyağında kızartılmış ekmek dilimleri
Parmesan peyniri
Dereotu

Hazırlanışı:

Soğanları küp küp doğrayıp tereyağında kavurun, pembeleşmeye başlayınca küçük küçük doğradığınız sarımsakları ekleyin ve taze soğanı ekleyin, 5dk kavurun.
Domates ve biberi rondodan geçirin (veya rendeleyin) ve tencereye boşaltın. Boşalan kabın yarısına kadar suyla doldurup bunu da çorbaya ekleyin. Üzerine yeterince tuz, karabiber, fesleğen ve kekik ekleyerek karıştırın.
Ara sıra karıştırarak yarım saat pişirin. Kızarmış ekmekler, parmesan ve dereotuyla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder