12 Kasım 2010 Cuma

Fırında balkabağı


Balkabağı sevenler için mükemmel bir yemek, üstelik çok da kolay :) Tek yapmanız gereken şey bak kabağı dilimlerini soymadan fırına dizmek.
Şöyle;
Fırını 200°C'ye ayarlayın. tepsisine yağlı kağıdı serin, bal kabağı dilimlerini üzerine yerleştirin.
Çekilmiş kaya tuzu, zeytin yağı ve çeşitli baharatları (burada kekik, biberiye, sarımsak, karabiber) karıştırdıktan sonra balkabağı dilimlerini bu karışımla ovun.
İçi yumuşayıp dışı kızarmaya başlayınca servise hazır. Gerçekten bu kadar basit. Şöyle güzel bir salatayla hemen servis yapabilirsiniz. Soğuyunca tadı kaçıyor, hemen yemek gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder