6 Mayıs 2011 Cuma

Zeynep Öykü'nün kabak tatlısı


Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi kabak tatlısını sevmem, çünkü genelde ıslak ve aşırı şekerli yapılır. Ama kendime has bir kabak tatlım da yok değil, ve kabağı bu şekilde çok seviyorum.
Kabakları önce haşlayıp sonra fırına koymuyorum, içine ayrıca su eklemiyorum. Zaten kabaklar fırında çok yavaş piştikleri zaman biraz su bırakıyorlar, bu onların tepsiye yapışmasını engelliyor, ve tatlının son derece hafif olmasını sağlıyor. Bu kabakların içinde olabilecek en az şeker var, sadece tatlı olmalarına yetecek kadar.


Malzemeler (3-4 kişi)
300 gr (1 dilim) balkabağı
1/2 bardak toz şeker
Kaymak
Ceviz
İsteğe göre 1-2 çay kaşığı toz tarçın
  • Dilimlediğiniz kabakları küçük bir fırın tepsisine yerleştirin, üzerine 1/2 bardak şeker serpin (kabak dilimlerinin üzeri şekerle kaplı olacak ama aradaki boşluklarda gereksiz şeker yığınları olmayacak), isteğe göre toz tarçın serpin.
  • Fırını 150°C'ye ayarlayıp kabaklarınızı fırına verin (önceden ayarlamaya gerek yok)
  • 1 saat sonra, veya kabaklar yumuşayıp biraz sulandığı zaman fırından alın
  • Üzerlerine bolca kaymak ve dövülmüş ceviz içi koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder